Barco koopt Amerikaans IPVS

Barco uit Kortrijk neemt de activa over van IP Video Systems (IPVS).

Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk neemt de activa over van IP Video Systems (IPVS). IPVS is gespecialiseerd in networked visualization toepassingen en heeft zijn zetel in Sunnyvale (Californië).

Volgens Barco kadert de overname in de strategie van het bedrijf om te investeren in networked visualisatietechnologie en zal ze het productaanbod op een groot aantal markten vergroten. “Aangezien beide ondernemingen actief zijn op gelijkaardige markten, zal de integratie van de productportefeuille en intellectuele eigendom van IP Video Systems snel en probleemloos verlopen”, zegt Barco-ceo Eric Van Zele. De 30 personeelsleden van IPVS worden mee overgenomen. Volgens Van Zele zal de overname Barco ook “een belangrijke aanwezigheid in Silicon Valley bieden”.

IPVS ontwerpt en produceert sinds 2003 hardware en software voor bedrijven en overheden in vijftien landen. Barco is in meer dan negentig landen actief, met ongeveer 3.500 werknemers. In 2010 haalde het bedrijf een omzet van 897 miljoen euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content