Barco meerderheidsaandeelhouder in het Noorse Projectiondesign

Met de verwerving van 61 procent van de aandelen in het Noorse Projectiondesign verzekert het Kortrijkse Barco zich van de marktleiderspositie in middelgrote en grote projectietoepassingen. Dat meldt Carl Vanden Bussche, Director Investor Relations, woensdagochtend.

Met de verwerving van 61 procent van de aandelen in het Noorse Projectiondesign verzekert het Kortrijkse Barco zich van de marktleiderspositie in middelgrote en grote
projectietoepassingen. Dat meldt Carl Vanden Bussche, Director Investor Relations, woensdagochtend. Het akkoord waar al sinds het derde kwartaal aan gewerkt werd, werd dinsdagavond in Noorwegen afgerond.

De nieuwe transactie van de beeldschermenspecialist kadert in de strategie van Barco om het aanbod in het middensegment van de doelmarkten uit te breiden en op die manier de positie te versterken in de high-performance projectietechnologiemarkt. “We hebben zelf een sterke positie in de hogere segmenten, dus denken we dat Projectiondesign een goede ‘match’ is met ons omdat zij sterk staan in het middensegment”, duidt Vanden Bussche. De onderneming is marktleider op het gebied van projectoren met een lichtsterkte onder de 10k lumen voor de professionele markt.

Het bedrijf uit het Noorse Fredrikstad ontwerpt en produceert compacte projectoren voor verschillende professionele markten. Projectiondesign werd opgericht in 2001 en telt inmiddels al 17 internationale filialen.

“Deze onderneming combineert steevast vernieuwende technologie met een subliem design”, deelt Eric Van Zele, voorzitter en CEO van Barco, mee. “Deze investering is een mooie illustratie van Barco’s plan om de wereldwijde groei ook in de middensegmenten door te duwen.”

Over het prijskaartje kon Barco weinig kwijt. “De aandelen komen uit het private equity fonds Herkules Capital. 39 procent is nog in handen van de minderheidsaandeelhouders, waarbij ook enkele oprichters zitten.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content