Barco neemt Britse bedrijf JAOtech over

Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Barco heeft het Britse JAOtech overgenomen en verbreedt daarmee zijn aanbod in medische visualisering.

Barco heeft het Britse JAOtech overgenomen en verbreedt daarmee zijn aanbod in medische visualisering. Met JAOtech stapt het Vlaamse technologiebedrijf in medische bedside smart terminals en bijhorende accessoires zoals medische keyboards, armen en muurdozen. Tot nog toe was Barco vooral bekend om zijn mammografiedisplays, diagnostische beeldvorming en schermen voor scanners.

Bedside terminals laten verplegend personeel toe om het elektronisch patiëntendossier op de kamer te raadplegen en aan te vullen. De patiënt zelf heeft er een tv-scherm en internet-terminal aan. Verzorging is een markt in volle opgang, ook in Belgische ziekenhuizen.

JAOtech heeft een 50-tal werknemers en kantoren in het Britse Surrey, Taipei, Amsterdam, Connecticut en Saarbrücken. De omzet 2011 was ongeveer 19 miljoen euro, deelt Barco mee. De totale overnameprijs was “minder dan het jaarlijkse omzetcijfer”. Barco gaf geen winstcijfer voor JAOtech.

Het is de tweede overname van Barco in enkele dagen tijd. Vorige woensdag kondigde Barco al de overname van IP Video Systems in Californië aan. Daarvan werd geen overnameprijs meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content