Barco neemt projectiondesign over

De Noorse producent van projectoren projectdesign komt helemaal in handen van Barco. De Belgische beeldschermenspecialist had vorig jaar al een meerderheidsbelang verworven in het bedrijf.

In december 2012 verwierf Barco 61 procent van de aandelen in projectiondesign en verzekerde zich zo van de leiderspositie in het middensegment van de markt van projectoren. Door het uitkopen van de minderheidsaandeelhouders komt het Noorse bedrijf helemaal in handen van Barco. projectiondesign produceert compacte projectoren voor heel wat professionele markten, waaronder hoge-resolutievisualisatie voor de wetenschappelijke wereld, opleidings- en simulatiecentra, musea en pretparken.

“We delen een gemeenschappelijke filosofie en bedrijfscultuur, gedreven door een focus op innovatie en klanttevredenheid. Door de krachten te bundelen met Barco, marktleider op het gebied van projectietechnologie, zijn we in staat onze geografische spreiding uit te breiden en kunnen we gebruik maken van het wereldwijde verkoopteam en -kanalen van Barco,” zegt Jørn Eriksen, ceo van projectiondesign.

Het integratieproces is al bezig op verschillende niveaus, waaronder inkoop, operationele activiteiten en verkoop. Het bedrijf uit het Noorse Fredrikstad werd opgericht in 2001 en heeft 200 medewerkers in dienst. projectiondesign heeft zeventien internationale filialen en behaalde in 2012 een omzet van circa 60 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content