Barco verkoopt Duitse dochter Orthogon aan Exelis

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Visualisatiespecialist Barco verkoopt zijn Duitse dochteronderneming Orthogon voor 13 miljoen euro aan het Amerikaanse Exelis.

Visualisatiespecialist Barco verkoopt zijn Duitse dochteronderneming Orthogon voor 13 miljoen euro aan het Amerikaanse Exelis. Orthogon ontwikkelt toepassingen voor air traffic flow management en decision making voor luchthavenoperatoren en dienstverleners in de luchtvaartindustrie.

Orthogons producten en toepassingen worden gebruikt voor het operations management van enkele van de drukstbezochte luchthavens ter wereld waaronder Doha, Qatar, Gatwick, Hongkong, Londen en Singapore.

Met de overname van Orthogon verruimt Exelis het aanbod op zijn strategische groeimarkt, die van de kritieke netwerken. Eens de transactie volledig is afgerond – naar verwachting “binnenkort” – zal Orthogon deel uitmaken van de divisie Information Systems van Exelis. Exelis is gespecialiseerd in ruimtevaart en defensie en stelt ongeveer 17.000 mensen te werk in Virginia. Vorig jaar boekte Exelis een omzet van 4,8 miljard dollar.

In het persbericht geeft Barco-ceo Eric Van Zele aan dat de verkoop van de afdeling kadert in Barco’s verdere focus op zijn kernactiviteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content