Base Company opnieuw met Artilium in zee

© Getty Images/iStockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Base Company – sinds vorige week de nieuwe naam voor KPN Group Belgium – zal ook de komende 2 jaar beroep doen op diensten van Artilium.

Artilium, een van origine Brugs bedrijf dat gespecialiseerd is in (mobiele) telecomplatformen en -diensten, heeft zijn belangrijke contract met Base Company opnieuw verlengd voor twee jaar. Base Company – tot vorige week nog KPN Group Belgium – is al sinds 2004 een grote klant en staat voor een aanzienlijk deel van de omzet van Artilium. De technologie van Artilium wordt ingezet voor de ‘mobile virtual network operators’ (mvno’s) van Base Company.

Met het vernieuwde contract is een bedrag gemoeid van 3,3 miljoen euro cash. Artilium zal dat bedrag als inkomsten inschrijven, verdeeld over de komende acht kwartalen. De inkomsten zullen gebruikt worden om het werkkapitaal te verstevigen, geeft Patrick Morley, voorzitter van de raad van de bestuur bij Artilium nog mee in een korte verduidelijking.

Artilium hoopt de ‘managed services’ afdeling verder te kunnen uitbouwen. De contractverlenging met Base Company is opnieuw een flinke opsteker voor het bedrijf dat vorig jaar nog United Telecom inlijfde. Daarmee lijkt nu voorgoed een einde te komen aan de donkere periode waarin Artilium vertoefde na 2009. Het bedrijf balanceerde toen op de rand van de ondergang, waarna de onderneming volledig opnieuw opgebouwd werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content