BASE Company vernieuwt factureringssoftware

. © iStock
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De bestaande retail- en wholesale-programma’s bij BASE Company worden vervangen door een nieuwe oplossing van Ericsson. Dat kadert binnen het voornemen van BASE Company om de totale it-uitgaven met 50 procent te reduceren.

Het gaat om gespecialiseerde software voor tarifering en facturering. Het bestaande allegaartje van verschillende leveranciers – zowel voor de consument (retail) als voor virtuele operatoren en partners (wholesale) – gaat op de schop en wordt vervangen door een geüniformiseerde oplossing van Ericsson. Voor BASE Company is het niet alleen een manier om de it-uitgaven te reduceren, maar zeker ook om heel flexibel en gericht marketingcampagnes uit te voeren. “Tegen 2017 moet het vernieuwde billing-systeem helemaal klaar zijn”, vertelt Saskia Van Uffelen, ceo van Ericsson Belux ons op het Mobile World Congress. “Door te standaardiseren op één platform, zullen klanten van BASE Company dan ook één duidelijke factuur krijgen voor alle diensten”, aldus Van Uffelen.

Een deel van het werk zal wel uitgevoerd worden door Tech Mahindra: het bedrijf dat sinds 2013 het netwerk van Base beheert via een outsourcingsovereenkomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content