Base en Tellink naar rechtbank

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

KPN Group Belgium (Base) zegt dat de niet betaling van een aantal facturen door Tellink aan de basis ligt van de overstap naar Mobistar.

Zoals we eerder al schreven, ruilt de Antwerpse telecomoperator Tellink Base voor Mobistar. Base betwist echter de redenen die Michael Leiner van Tellink aanhaalt voor het vertrek. In een reactie zegt KPN Group Belgium nu dat “de niet betaling van een aantal facturen door Tellink aan de basis ligt van de beslissing van Base om de samenwerking niet te verlengen. Beide partijen konden immers geen overeenkomst bereiken over de bad debt“, klinkt het.

Het gevolg is dat de rechtbanken nu over de zaak moeten oordelen. Base wijst er ook op dat 3G wel degelijk snel evolueert. “Na Antwerpen (thuisbasis van Tellink), Gent en Brussel is er nu ook volledige 3G-dekking voor alle 3,5 miljoen klanten van KPN/Base in België als ze zich bevinden in Luik en Charleroi. KPN heeft de voorbije jaren 800 miljoen euro geïnvesteerd in België enkel en alleen in het Base-netwerk. Qua roamingovereenkomsten kan KPN/Base zeker de vergelijking doorstaan met de akkoorden van de Orange-groep”, klinkt het in een officieel statement.

Update

Tellink benadrukt dat het contract met Mobistar al in november 2009 getekend werd – lang voor er sprake was van een rechtszaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content