Base komt met groeicijfers over derde kwartaal

Gsm-operator Base is er in het derde kwartaal op alle vlakken op vooruitgegaan. Inkomsten, bedrijfswinst (ebitda) en klantentotaal stegen.

Gsm-operator Base is er in het derde kwartaal op alle vlakken op vooruitgegaan. Inkomsten, bedrijfswinst (ebitda) en klantentotaal stegen.

KPN-dochter Base kreeg er in het derde kwartaal netto 147.000 nieuwe klanten bij. Het klantenbestand bestaat nu uit meer dan 3,2 miljoen mensen. Het marktaandeel van Base zou iets meer dan 24 procent bedragen. Tegenover het derde kwartaal van vorig jaar steeg het klantenbestand met 19 procent. “Dit maakt Base meteen tot de snelst groeiende mobiele operator in België. Sedert eind 2001 heeft meer dan 50 procent van alle nieuwe mobiele klanten in België voor Base gekozen”, stelt het bedrijf.

De inkomsten stegen in het derde kwartaal met 7 procent tot 161 miljoen euro, “ondanks de impact van naar schatting 6 miljoen euro in het derde kwartaal alleen ten gevolge van de opgelegde verlaging van de terminatietarieven”. De ebitda (winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen) groeide met 2 procent tot 56 miljoen euro.

Allo Telecom, de dochter van Base met vooral verkooppunten in Wallonië, zag het aantal klanten met een vijfde toenemen tegenover het tweede kwartaal. In het zuiden van het land heeft Base een overeenkomst gesloten met de mediagroep Sud Presse. Ze zullen samen aanbiedingen ontwikkelen, zo luidt het.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content