Base komt met iPhone-actie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Mobiele operator Base lanceert een ‘member-gets-member’-actie waarbij een Apple iPhone te winnen valt. Mobistar ziet zich zo onrechtstreeks de exclusiviteit rond het toestel door de neus geboord.

Mobiele operator Base lanceert een ‘member-gets-member’-actie waarbij een Apple iPhone te winnen valt. Mobistar ziet zich zo onrechtstreeks de exclusiviteit rond het toestel door de neus geboord.

KPN-dochter Base omzeilt het exclusiviteitscontract van Mobistar met Apple rond de iPhone. In plaats van de iPhone te koop aan te bieden in de Base- en Allo Telecom-shops – iets waarvoor enkel Mobistar in België een contract heeft met Apple – wordt het toestel enkel verbonden aan een ‘member-gets-member’-actie. Klanten die één vriend vanaf 30 oktober aanbrengen voor een Base postpaidtarief (lees: abonnement) krijgen een Samsung-gsm, bij twee vrienden krijgen ze een netbook en bij het aanbrengen van 5 abonnees krijgen ze iPhone 3G.

“Wij hebben de toestellen aangekocht op de Europese markt en geven die nu weg in een klantenactie”, zegt Base-woordvoerder Bart Vandesompele. “Voor zover wij weten, is dat vrij verkeer van goederen.” Omdat er ook niks verkocht wordt, kan de actie evenmin onder de noemer ‘koppelverkoop’ vallen.

Het gaat om de iPhone 3G, maar eigenlijk heeft Base vandaag nog geen ‘3G’-netwerk in de strikte zin van het woord, aangezien het vandaag hoogstens een netwerk op basis van Edge-technologie kan aanbieden (ook wel beschouwd als ‘2.75G’). “Wij hebben tegenover het BIPT altijd volgehouden dat Edge ook 3G is, hoewel zij het daar moeilijk mee hebben. Maar omdat we hebben aangekondigd dat we tegen eind dit jaar ons netwerk upgraden naar hspa, valt dat net binnen de krijtlijnen van onze licentie.” De upgrade naar het hspa-netwerk is volgens Vandesompele trouwens volop bezig, waardoor gebruikers af en toe hinder zouden kunnen ondervinden.

Voorlopig heeft Base voor de actie 1000 iPhones voorzien. Het verdere vervolg hangt af van het succes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content