Base krijgt nieuwe naam en abonnementen

Na Proximus en Mobistar komt ook Base met nieuwe abonnementen. Geen 4G, wel snellere 3G en een nieuw gamma met voor ieder wat wils.

Het bedrijf wil voortaan duidelijker in de markt staan en herdoopt zichzelf van KPN Group Belgium naar Base Company. Base is het merk, KPN Group Belgium was het bedrijf, maar in praktijk Heeft iedereen het over Base. Waar er vroeger verwarring ontstond tussen KPN Group Belgium en Base, kan er nu dus verwarring ontstaan over Base en Base Company.

Tegelijk is Base Company bezig met 3G Dual Carrier, een snellere 3G-variant die al een tijdje in gebruik is bij de andere operatoren. Het bedrijf haalt hier een dekking van 61 procent van de bevolking, wat vooral neerkomt op dekking in de grotere steden. Die technologie heeft een theoretische snelheid tot 42 Mbps, mits uw toestel de technologie ondersteunt. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de 21 Mbps met HSPA+.

Al moeten we die snelheid wel ernstig nuanceren. Net zoals u in praktijk nog niet de helft van die 21 Mbps haalt, is het zeer onwaarschijnlijk dat u met 3G Dual Carrier in de buurt van 42 Mbps komt. Het echte nieuws zit dan ook bij de nieuwe abonnementen van Base. Zowel het prepaid, postpaid als professioneel aanbod wordt opgefrist.

Postpaid

Bij de standaard abonnementen vinden we zes varianten waarbij je altijd onbeperkt smst in België. Het getal in de naam geeft ook uw maandelijks bedrag weer.

B-9: onbeperkt bellen in het weekend naar Base + 120 minuten naar alle netwerken + 50 MB.

B-19: Onbeperkt bellen in het weekend en ’s avonds naar alle netwerken + 180 minuten naar alle netwerken + 200 MB.

B-29: Onbeperkt bellen in het weekend en ’s avonds + 300 belminuten + 50 MB.

B-39: Onbeperkt bellen naar alle netwerken + 2 GB.

B-49: Onbeperkt bellen naar alle netwerken + 4GB + Spotify Premium of 60 belminuten binnen Europa.

B-59: Identiek aan B-49 maar met 6 GB volume en zowel Spotify Premium als 60 belminuten binnen Europa.

Er is ook B-0 waarbij je naargelang het verbruik betaalt: 10 cent per sms, 17 cent per minuut en 3 cent per megabyte.

Prepaid

het prepaid aanbod van Base Company bevat zes tarieven. De drie formules B-Prepaid zijn gericht op alle netwerken, B-Prepaid Base is voor bellen binnen het Base-netwerk.

B-prepaid bestaat als 10, 15 of 20 euro. Voor 10 en 15 euro kan je onbeperkt kan smsen in het weekend en ’s avonds, krijg je 10 MB en kan je respectievelijk 20 en 40 minuten Bellen. De versie voor 20 euro laat je 24-7 onbeperkt smsen en onbeperkt bellen in het weekend en de avond, ook hier krijg je 10 MB.

B-Prepaid Base bevat exact dezelfde voorwaarden met als enige verschil dat je gratis belminuten binnen het Base-netwerk moeten gebeuren. Hier krijg je voor 10, 15 of 20 euro respectievelijk 60, 120 of een onbeperkt aantal belminuten.

Business

Voor zakelijke gebruikers is er Pro en Pro Leader waarbij die laatste specifiek op Europees verkeer mikt.

Pro 1, Pro 2 en Pro Talk kosten respectievelijk 5, 10 en 30 euro per maand (zonder btw) en bieden respectievelijk 80 minuten, 80 smsjes, 100MB – 180 minuten, onbeperkt smsen 500 MB – onbeperkt bellen, onbeperkt smsen en 1,5 GB. Opmerkelijk genoeg krijg je als Blackberrygebruiker wel telkens de helft minder volume hier omdat zij naar een speciaal Blackberry-abonnement worden doorverwezen.

Tot slot zijn er nog de Pro Leader formules waar je onbeperkt belt en smst binnen België, maar ook binnen Europa een extraatje krijgt.

Pro Leader (€45): 60 belminuten en 60 smsjes binnen Europa (enkel vanuit België)

Pro Leader + (€55): 120 belminuten en 120 smsjes binnen Europa (enkel vanuit België)

Pro Leader EU (€100): Onbeperkt bellen en smsen binnen Europa (enkel vanuit België)

De drie abonnementen krijgen respectievelijk 3GB, 5GB en 5GB binnen België.

Vooral de onbeperkte abonnementen lijken op het eerste zicht zeer aantrekkelijk ten opzichte van de concurrentie. Verder duikt Base wel onder de prijzen van anderen, maar dan moet je wel op de klok kijken. Zo begint het avondtarief bij Base pas om 19 uur en geldt een weekend vanaf vrijdag middernacht tot zondag middernacht.

Wat we wel missen is een fatsoenlijk aanbod om in Europa te surfen. Zo mikt Base met zijn Pro Leader formules expliciet op gebruikers die regelmatig naar het buitenland bellen, maar als die klanten ook in het buitenland zitten, dan betalen ze de volle dataroamingpot, of moeten ze een bijkomende roamingformule nemen.

Update: In de originele versie van dit artikel werd het abonnement B-39 niet opgenomen. Dit is intussen aangepast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content