Base lanceert Europees tariefplan: gsm’en in andere EU-landen aan zelfde prijs als in België

Met B-Europe lanceert Base als eerste Belgische operator een Europees tariefplan om te bellen, te sms’en en te surfen aan dezelfde prijs in zowel België als de rest van Europa.

Base heeft B-Europe gelanceerd: een abonnement zonder roamingkosten in Europa. “Ideaal voor mensen die geregeld reizen, familie in het buitenland hebben of dicht bij de landsgrenzen woont of voor EU-medewerkers”, aldus de operator.

Daarvoor moet wel wat extra worden betaald. Een gemiddelde gebruiker kiest volgens Base best voor het tariefplan EU-19 (19 euro per maand voor 150 minuten bellen, 150 minuten gebeld worden uit een ander EU-land, 150 sms’jes en 150 MB dataverbruik) of het tariefplan EU-39 (39 euro per maand voor 400 minuten bellen, 400 minuten gebeld worden uit een ander EU-land, 400 sms’jes en 400 MB data).

Voor wie veel belt is er het EU-99-tariefplan: 99 euro per maand voor 1.000 belminuten, 1.000 minuten gebeld worden, 1.000 sms’jes en 1 GB data.

Voor B-Europe betaal je wel wat extra. Ter vergelijking: met het standaard Belgische tariefplan kan je voor 19 euro per maand gratis bellen in de daluren en 180 minuten daarbuiten, onbeperkt sms’en en 200 MB data verbruiken.

Het Europees Parlement stemde eerder dit jaar in met de telecomhervorming van eurocommissaris Neelie Kroes, die stelt dat er tegen eind 2015 een einde komt aan de extra kosten voor bellen en internetten in andere Europese landen. Eind volgend jaar moeten alle abonnementen hier aan voldoen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content