BASE maakt 4G-netwerk beschikbaar in Brussel

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De telecomoperator BASE heeft zijn 4G-netwerk in Brussel gelanceerd. Het netwerk strekt zich uit over 10 Brusselse gemeenten en bereikt zo 56 procent van de Brusselse bevolking.

Het 4G-netwerk van BASE is vanaf nu ook beschikbaar in Brussel stad, Anderlecht, Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe. Het 4G-netwerk van de telecomoperator, dat in november vorig jaar gelanceerd werd, bereikt nu in totaal meer dan 650 steden, dorpen en gemeenten. Dat meldt Belga.

Belgacom heeft het 4G-netwerk van Proximus in februari al opengesteld voor een groot deel van de Brusselse bevolking – eind volgend jaar moet er een volledige dekking komen -, Mobistar-klanten kunnen vanaf woensdag 14 mei op het 4G-netwerk surfen in de hoofdstad.

De telecomaanbieders hebben vanwege een strenge stralingsnorm een hele tijd moeten wachten alvorens hun 4G-netwerken te kunnen uitrollen in de hoofdstad. Eind januari van dit jaar keurde het Brussels Hoofdstedelijk Parlement uiteindelijk een bepaling goed die 4G toelaat in de hoofdstad onder de emissienorm van 6 Volt per meter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content