Base steeds nadrukkelijker Mexicaans

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

America Movil wil belang in KPN optrekken tot 28 procent.

America Movil, de Mexicaanse telco van de rijkste man ter wereld Carlos Slim, wil zijn aandeel in het Nederlandse KPN optrekken tot 28 procent. Het bedrijf heeft een bod uitgebracht van 8 euro per aandeel, goed voor een premie van 23,5 procent op de slotkoers van KPN op 7 mei. América Móvil laat niet weten waarom de limiet op 28 procent is gezet. Maar bij een deelneming van 30 procent of meer, is het verplicht om een bod uit te brengen op de rest van het bedrijf.

Uit data van het persagentschap Reuters blijkt dat de deal een waarde heeft van meer dan 2,3 miljard euro. Een woordvoerster van KPN (dat in België vooral gekend is omwille van Base) noemt het bod intussen ‘gematigd’ positief. “Het laat zien dat KPN ondergewaardeerd is”, zegt ze.

Er zou tot nu toe één gesprek geweest zijn tussen beide partijen. De Mexicanen, die voorlopig geen commentaar willen geven, laten weten dat ze de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) op de hoogte te hebben gebracht.

Verder opperen ze dat ze de huidige strategische plannen van KPN willen steunen, en van plan zijn om ‘constructief’ samen te werken met het management. América Móvil had al een belang van circa 4,8 procent in KPN, en is in Europa onder meer actief in Polen. Deze stap wordt door het concern echter gezien als de ‘eerste significante investering’ op Europese bodem.

América Móvil is de grootste aanbieder van draadloze diensten in Latijns-Amerika. Het bedrijf had eind maart 246 miljoen draadloze abonnees in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content