Base zorgt voor M2M-connectiviteit in Tesla

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De machine-to-machine connectiviteit in de Tesla S wagen, wordt in ons land verzorgd door KPN (Base). Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen Tesla en Telefónica.

Tesla – nog steeds ’s werelds meest ronkende naam in elektrische wagens – heeft een overeenkomst gesloten met Telefónica. De telecomoperator zal instaan voor de machine-to-machine (m2m) communicatie in het Tesla S-model. Telefónica zet zijn globale m2m-oplossing in die gebaseerd is op het Jasper Wireless-platform.

Die m2m-oplossing omvat connectiviteit voor het in-car infotainment-gedeelte en de ingebouwde telematica, zoals navigatie, online muziek en internet, maar ook voor toepassingen als het vanop afstand uitlezen van technische gegevens over de wagen, zowel qua performantie als veiligheid.

In de landen waar Telefónica niet zelf vertegenwoordigd is of een eigen mobiel netwerk heeft, doet het beroep op partners uit de M2M World Alliance. In Nederland en België is dat KPN. In ons land biedt KPN (mobiele) diensten aan als Base Company.

De Tesla S werd gelanceerd in 2012, en wordt sinds vorig jaar ook in Europa verkocht. Met zijn 17″ touchscreen en allerlei technologische gimmicks, geniet het voertuig heel wat aandacht van it-enthousiastelingen.

Update

KPN verduidelijkt dat de managed connectiviteit door de zakelijke b2b-afdeling van KPN aangeboden wordt in Nederland en België. Er wordt in ons land dus wel gebruik gemaakt van het Base-netwerk, maar de dienst wordt niet onder de Base-merknaam aangeboden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content