Bash shell komt naar Windows

. © .

Microsoft gaat de bash shell van Linux naar Windows 10 brengen. Zo wil het bedrijf alle ontwikkelaars naar zijn platform trekken.

“Bash shell komt naar Windows via een nieuw Windows subsystem. Er is native toegang tot het bestandssyteem, VT100 support, command line tools en zoveel meer”, Legt Kevin Gallo van Microsoft uit op de Build ontwikkelaarsconferentie van Microsoft.

Bash shell is de default shell op Linux en OS X en zorgt er voor dat je als ontwikkelaar de command lines zoals we die kennen op Linux onder Windows 10 kan gebruiken. De tools hiervoor worden binnenkort beschikbaar. Microsoft benadrukt dat het om native ondersteuning gaat, dus niet zoals reeds bestaande (gevirtualiseerde) overbruggingstools. Het bedrijf werkt hier ook voor samen met Canonical.

De zet komt er niet zomaar. “We willen dat Windows de thuisbasis wordt voor ontwikkelaars, met natuurlijke input, intuitive design.” Aldus Gallo. Het bedrijf niet niet enkel dat je Windows apps maakt, maar apps voor eender welk platform, inclusief Linux. Een keuze die onder de vorige ceo nog ongezien zou zijn overigens. Maar de ontwikkelaars op Build konden de aankondiging alvast enorm smaken.

In de marge kondigt het bedrijf ook aan dat Visual Studio Update 2 vanaf vandaag beschikbaar is. Net als een preview van de aniversary SDK met toegang tot zaken als Cortana en Ink.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content