Batterij HoloLens kan tot 5,5 uur mee

Hololens tovert hologrammen die zich aanpassen aan je echte omgeving. © Microsoft

Microsoft heeft weer wat meer details onthuld van de HoloLens. Zo belooft het bedrijf dat de batterij 2,5 tot 5,5 uur mee kan en dat het apparaat geheel draadloos werkt via Bluetooth en wifi.

Microsoft meldde dit tijdens een evenement in Tel Aviv bij monde van ’technisch evangelist’ Bruce Harris. Volgens hem komt er geen ‘bedrade’ versie van de HoloLens, wat betekent dat de batterij in elk geval een behoorlijke tijd mee moet gaan. Harris benadrukte dat de batterij van de HoloLens bij normaal gebruik 5,5 uur mee zal gaan en bij intensief gebruik 2,5 uur.

De batterij kan zo lang meegaan, doordat Microsoft het gezichtsveld van de bril heeft verkleind. Het zicht is volgens Harris vergelijkbaar met wat je ziet op een 15 inch monitor. Als de productiekosten op den duur lager worden, zal het gezichtsveld weer uitgebreid worden.

Ook werd duidelijk dat de HoloLens vrijwel zeker verbonden kan worden met andere units, onder meer via internet. Alles wat wifi of Bluetooth ondersteunt, kan verbinding maken met de HoloLens, aldus Harris.

Wanneer de bril op de markt komt, is nog steeds niet duidelijk. De laatste berichten waren dat dat dit kwartaal zal gebeuren, tegen een prijs van 3000 dollar.

Tom Warren, van The Verge, heeft de presentatie op YouTube gezet.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content