Batterijen van MacBook Pro’s zwellen op

© Free-Photos
Sebastien Marien Stagiair Data News

Een beperkt aantal van Apple’s MacBook Pro laptops toont een probleem waarbij de batterij opzwelt. Het probleem doet zich voor bij gebruikers die hun toestel in de afgelopen twee jaar hebben gekocht.

Apple heeft een omruilprogramma aangekondigd voor MacBook-batterijen. Sommige 13 inch MacBook Pro-laptops zonder ‘Touch Bar’ die vorig jaar of in 2016 zijn aangekocht, vertonen een probleem waarbij de lithium ion-batterij uitzet. Volgens Apple gaat het om een productiefout die zich voordoet bij een beperkt aantal toestellen.

Vorig jaar kreeg Apple veel kritiek toen bekend raakte dat het bedrijf de kloksnelheid van iPhones verlaagde, om de levensduur van de batterij van de toestellen te garanderen. Als reactie op het negatieve kritiek, maakte de iPhone-maker het voor gebruikers voordeliger om de batterij te vervangen. Dit keer gaat het om een fout met de batterijen van MacBooks, en daarom zal het omruilen gratis zijn.

Gebruikers die willen weten of hun laptop getroffen is, kunnen dat online controleren aan de hand van de serienummer van hun toestel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content