Bedienen we binnenkort onze verlichting en verwarming met Apple’s smartwatch?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met Apple’s smartwatch kunnen we straks onze huishoudapparatuur van op afstand bedienen. Dat meldt de analist Brian White, die zich baseert op beweringen van een Apple-leverancier.

De huidige smartwatches – van onder meer Sony en Samsung – hebben nog te weinig functionaliteiten in huis om te kunnen concurreren met onze smartphones. Apple wil hier verandering in brengen, door de te verschijnen iWatch te laten fungeren als een soort afstandsbediening voor je huishoudapparatuur. Althans, dat stelt de analist Brian White van Cantor Fitzgerald, die zich baseert op beweringen van een niet nader genoemde Apple-leverancier.

Volgens White zou het slim horloge van Apple gebruikers bijvoorbeeld in staat stellen de lampen aan of uit te knippen, de thermostaat hoger of lager te zetten en de tv en radio van op afstand te bedienen. Al moeten we voorzichtig zijn met dit soort geruchten, want Brian White berichtte eerder al verkeerdelijk over een iRing waarmee je je iTV zou kunnen besturen, en over een iPhone 5S in verschillende formaten.

Apple heeft de komst van de iWatch zelf ook nog niet bevestigd. Volgens de verwachtingen komt het gadget in 2014 op de markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content