Bedienen we Facebook straks met onze stem?

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Facebook heeft de Amerikaanse stemherkenningsspecialist Mobile Technologies overgenomen. Navigeren we straks met onze stem door de FB-newsfeed?

Facebook heeft de Amerikaanse stemherkenningsspecialist Mobile Technologies overgenomen. Navigeren we straks met onze stem door de FB-newsfeed? Het 12 jaar oude Mobile Technologies is het bedrijf achter communicatietools zoals Jibbigo, een mobiele speech-to-speech app waarmee gebruikers een zin in het Engels kunnen inspreken of intypen, en de toepassing ze vertaalt naar een handvol andere talen.

Product management directeur Tom Stocky van Facebook schreef op de website van het sociale netwerk naar aanleiding van de overname dat zijn bedrijf alvast sterk gelooft in stem gestuurde navigatie.

“Stemherkenningstechnologie wordt alsmaar belangrijker om te navigeren op mobiele toestellen”, aldus Stocky. “Een bedrijf als Facebook moet daar op inspelen.” Als het van Zuckerberg en co. afhangt, navigeren we straks dus met onze stem door onze newsfeed.

Voorlopig blijven Jibbigo en de andere apps van Mobile Technologies gewoon bestaan, maar eens de deal helemaal rond is verhuizen de werknemers van de stemherkenningsspecialist wel naar Menlo Park in Californië.

Over het bedrag dat gepaard gaat met de overname wordt niet gecommuniceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content