Bedrijf biedt meer dan dubbele van Apple bij zero days-lek in iOS

iPhone SE © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Vorige week nog maakte Apple bekend dat het ethische hackers gaat betalen voor het melden van bugs. Nu biedt een handelaar al meer dan het dubbele van het techbedrijf voor onder andere iPhone-hacks.

Het bedrijf Exodus kondigde hiervoor een ‘onderzoeksprogramma’ aan. Een lek in iOS 9.3 of hoger is maximaal 500.000 dollar waard. Apple keert maximaal 200.000 uit voor een soortgelijk hack.

Exodus focust zich niet alleen op Apple, want op de tweede plaats staat Google Chrome (150.000 dollar) en op de derde plaats Edge, de nieuwste browser van Microsoft.

Opmerkelijk genoeg wil Apple pas sinds vorige week geld betalen aan ethical hackers die een lek in de software vinden. Voor die tijd moesten ze het voor de eer doen. Techbedrijven als Google, Facebook en Microsoft hebben al jaren een beloningsprogramma voor ethical hackers die lekken in de software ontdekken. Zo moedigen ze die groep nerds aan om hacks aan hen te melden, in plaats van ze te verkopen op de zwarte markt.

Handelaar in lekken

Exodus is een handelaar die klanten toegang heeft tot de lekken die ze in hun bezit hebben. Dat gebeurt tegen betaling vanaf 200.000 euro. Klanten van hen zijn zowel beveiligings- als anti-virusbedrijven en geheime diensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content