Bedrijf+School wil jongeren warm maken voor technische beroepen

© Belga

Met Bedrijf+School willen het Regionaal Technologisch Centrum uit Oost- en West-Vlaanderen en het Technocentrum Zeeland jongeren prikkelen voor technische beroepen via bedrijfsbezoeken en gastlessen van technici.

Het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) uit Oost- en West-Vlaanderen wil, samen met Technocentrum Zeeland, via bedrijfsbezoeken of technici in de klas “jongeren prikkelen voor de techniek van morgen met de technologie van vandaag”. Tijdens de kick off donderdag werd de samenwerking in de kijker geplaatst tussen onderwijs- en bedrijfswereld en het engagement van bedrijven binnen het basisonderwijs.

Via de website www.bedrijfplusschool.eu kunnen onderwijsinstellingen uit de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Zeeland grensoverschrijdende gratis bedrijfsbezoeken en gastlessen organiseren met Zeeuwse én Vlaamse bedrijven, waaronder Volvo Cars, Samsonite Europe, talrijke bedrijven uit de havens van Gent en Zeebrugge, alsook het Zeeuwse

chemieconcern DOW, Cargill en Damen Ship Yards. De Techniekbus brengt leerlingen gratis tot bij het bedrijf.

“We worden steeds vaker geconfronteerd met de mismatch tussen de vraag naar gekwalificeerde techniekers en de in- en uitstroom binnen het technische en beroepsgericht onderwijs”, zegt projectmedewerker Cindy Van Herpe. “Met Bedrijf+School brengen we bedrijven dichter bij jongeren om hen te verwonderen en te prikkelen voor de uitdagende wereld van techniek. Jongeren kennen vaak niet alle mogelijkheden in de fascinerende technische wereld. Bedrijven kunnen een belangrijke rol spelen in een correcte beeldvorming van technische beroepen. We willen met dit project aantonen dat de keuze voor een technische opleiding niet alleen een chique maar ook een slimme keuze is.”

Tijdens de kick-off bezochten lagere schoolkinderen Volvo Cars Gent. “Door het tekort aan technisch geschoolde kandidaten, werken we graag samen met het initiatief”, zegt Karin Puype, verantwoordelijk voor rekrutering en selectie bij Volvo Cars. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content