Bedrijven geven meer uit aan externe opslagsystemen

De markt voor External Disk Storage Systems herstelt zich. Eind 2013 groeide de markt in Emea met 3,4 procent volgens IDC.

De markt voor External Disk Storage Systems herstelt zich. Eind 2013 groeide de markt in Emea met 3,4 procent volgens IDC.

De becijfering wijst er op dat de totale markt in het laatste kwartaal goed was voor 2,09 miljard dollar binnen Emea. De uitgaven voor die opslagsystemen stegen in onze regio met 1,7 procent, wat vooral merkbaar was in West-Europa. Dit na een periode van stilstand van de markt door krimpende IT-budgetten.

De prijs per gigabyte daalt opnieuw en ligt nu 24,5 procent lager ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. De totale capaciteit van externe opslagsystemen steeg met 37 procent naar 2,5 exabytes in Emea.

De belangrijkste spelers blijven min of meer gelijk. Grootste aanbieder blijft EMC dat in het laatste kwartaal 5,64 procent groei noteerde. Op de tweede plaats staat IBM dat 11,54 procent krimpte. HP groeit met 18,93 procent en ook NetApp stijgt met 5,46 procent. HDS moet 5,91 procent groei prijsgeven waar Dell met 9,52 procent groeit.

IDC merkt op dat, naast de opkomst van Flash, zowel het laatste kwartaal, als heel 2013 werd gekenmerkt door bedrijven die het high end segment links laten liggen ten voordelen van het midrange aanbod. Dat wijt de organisatie aan de budgetten van het IT-departement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content