Bedrijven geven meer uit aan security
Dit jaar geven bedrijven wereldwijd bijna acht procent meer uit aan IT-beveiliging. Tegelijk verschuift de focus in de komende jaren naar cloud en databescherming.
Dit jaar geven bedrijven wereldwijd bijna acht procent meer uit aan IT-beveiliging. Tegelijk verschuift de focus in de komende jaren naar cloud en databescherming.
De voorspelling is afkomstig van Gartner. Het technologie-orakel verwacht dit jaar een stijging van 7,9 procent van de uitgaven naar 71,1 miljard dollar. Ook volgend jaar mogen leveranciers van beveiligingsoplossingen op beide oren slapen want dan stijgen de uitgaven met 8,2 procent. Dat komt vooral omdat bedrijven meer bewust raken van de risico’s, zeker met de komst van cloud-, mobile en sociale technologie. Dat maakt dat ze beveiliging niet enkel als een kostenpost of als een pure IT-functie aanzien.
Maar dat geld gaat niet noodzakelijk naar dezelfde middelen als vandaag. Tegen 2015 komt tien procent van de Enterprise IT security via de cloud. Eind dat jaar verwacht Gartner dat dertig procent van de infrastructuurbescherming via een suite wordt geleverd.
Fast forward naar 2018, want tegen dan zullen bedrijven een deel van hun beveiligingsbudget verplaatsen naar databescherming en privacyspecifieke oplossingen. Dat wil zeggen dat de focus niet louter ligt op zaken als monitoring om malware te ontdekken, maar verschuift naar mitigation en het efficiënt melden van incidenten.
Mobiele beveiliging tegen 2017 Waar Gartner voorlopig geen markt in ziet zijn tools voor mobile security. De huidige middelen bereiken geen groot publiek en er zal volgens het onderzoeksbureau nog tot 2016 geen vraag naar zijn. De reflex om onze smartphone uit te rusten met een antivirus, zoals dat op pc’s wel het geval is, blijft nog even uit.
Wel verwacht het bedrijf een mentaliteitsshift tegen 2017. Ons technologiegebruik verschuift al enkele jaren naar mobiele toestellen en daarom zal de bewustwording op termijn wel volgen, wat bijgevolg zal leiden tot meer beveiligingsproducten voor mobiele toestellen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier