Bedrijven zien prijs mobiele data zakken

Bedrijven betalen vandaag minder voor mobiel dataverkeer dan een half jaar geleden. Maar betere voorwaarden zijn er niet voor iedereen.

Bedrijven betalen vandaag minder voor mobiel dataverkeer dan een half jaar geleden. Maar betere voorwaarden zijn er niet voor iedereen.

Uit de halfjaarlijkse index van telecomvereniging Beltug blijkt dat de prijzen voor mobiel dataverkeer sinds september 2012, de start van de index, met 32 procent zijn gedaald. Een half jaar geleden stond de index op 90, vandaag is dat 85. Tegen september 2014 verwacht Beltug een verdere daling naar 81 punten.

De organisatie ziet de markt voor mobiel dataverkeer volwassen worden, maar wijst er op dat bedrijven zelf moeten vragen naar lagere prijzen. Zo bedraagt de gemiddelde prijsdaling maar 15 procent, maar dat is een stuk hoger bij bedrijven die over hun contract onderhandelen. Dat maakt dat bedrijven met nieuwe contracten vandaag minder betalen dan bestaande klanten.

“We stellen vast dat contracten van 2 of 3 jaar te weinig flexibel zijn om de snelle marktdynamiek op te vangen”, licht Beltug-voorzitster Daniëlle Jacobs toe. “Daarom beveelt BELTUG de bedrijven aan in de contracten te bepalen dat de tarieven de marktevolutie moeten volgen.”

De prijsindex voor mobiele data bij bedrijven is sinds september 2012 gedaald van 100 naar 85. Maar bij bedrijven die hun contract onderhandelden ligt dat al op 68. Vragen of het goedkoper kan en je contract laten evolueren met de markt kan een bedrijf dus flink wat geld besparen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content