Citymesh wordt zusterbedrijf van Cegeka

Oprichter en voorzitter André Knaepen en CEO Stijn Bijnens. © Cegeka
Pieterjan Van Leemputten

Cegeka, Citymesh en meerderheidsaandeelhouder André Knaepen passen de structuur van hun bedrijven aan. Daardoor valt Citymesh niet langer onder Cegeka, al blijven de twee wel nauw verbonden.

Citymesh, de telecomoperator die zich momenteel klaarstoomt om het vierde mobiele netwerk in ons land uit te rollen met Digi, is al sinds eind 2020 grotendeels in handen van Cegeka, dat op haar beurt oprichter en voorzitter André Knaepen als meerderheidsaandeelhouder heeft.

Het is die structuur die verandert: Citymesh wordt een zusteronderneming in plaats van een dochter van Cegeka. Maar beiden blijven samenwerken. Met de aanpassing wil Knaepen de groeikansen van zowel Citymesh als Cegeka optimaliseren.

‘Ik wil benadrukken dat deze stap op niveau van aandeelhouders wordt uitgevoerd. Het heeft géén impact op de klanten en medewerkers van Citymesh en Cegeka. Beide organisaties blijven als bevoorrechte partners van mekaar totaaloplossingen aanbieden op maat van onze klanten, met dezelfde kennis en service die ze van ons gewoon zijn’, legt André Knaepen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cegeka, uit.

Cegeka nam eind 2020 een meerderheidsbelang in Citymesh. Dat deed het omdat beiden ambities hadden om de vierde nationale telecomoperator te worden. De overige aandelen van het bedrijf zitten bij het managementteam van Citymesh.

Cegeka is een ICT-speler die de afgelopen jaren uitgroeide tot een reus met meer dan een miljard euro omzet verspreid over verschillende Europese landen. Citymesh richt zich op connectiviteit, met onder meer (private) 5G-netwerken, wifi en drones en dat hoofdzakelijk in België. Dat maakt dat beide bedrijven weliswaar complementair zijn, maar andere snelheden en procedures hebben, waardoor een andere structuur handiger is voor beiden.

Overname Edpnet-installateur

Volledig los van de structuurwijziging, raakte eind vorige week ook bekend dat Citymesh TelcoTech in handen krijgt. Dat is het installatiebedrijf van Edpnet, dat vorig jaar in handen kwam van Proximus en kort nadien Citymesh na financiële problemen bij de originele eigenaar.

Volgens De Tijd wou voormalig eigenaar Philip Deutz via juridische procedures de controle over TelcoTech behouden. Maar bronnen van de zakenkrant stellen dat het verweer geen rechtsgrond of bewijskracht heeft. Dat wil zeggen dat Citymesh ook die dochter kan overnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content