Coolblue opent eerste winkel in Wallonië

Daphne Smit, CFO en COO van Coolblue, en topman Pieter Zwart. © Coolblue
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

De Nederlandse elektronicawebwinkel Coolblue wil dit jaar nog een eerste fysieke winkel openen in Wallonië. Die vestiging komt in de buurt van Luik.

Coolblue maakte dinsdag zijn jaarcijfers voor 2023 bekend. De online retailer sloot het jaar af met een recordomzet van 2,41 miljard euro in Nederland, België, Duitsland en met Coolblue Energie. Onder meer door de verdere automatisering van het magazijn en het efficiënter maken van de winkels en de bezorging verdubbelde het bedrijfsresultaat tot 88,3 miljoen euro.

‘Voortdurend op zoek’

In 2023 opende Coolblue nog drie nieuwe winkels in België, waarmee het totaal op negen vestigingen kwam, naast drie witgoeddepots en het Belgische hoofdkantoor in Antwerpen. Topman Pieter Zwart beklemtoont dat er zeker nog ruimte is voor groei in ons land. ‘We zijn voortdurend op zoek naar goeie locaties tussen 1.300 en 1.700 vierkante meter’, luidt het.

De aangekondigde vestiging in het Luikse wordt de eerste in Wallonië. ‘Daar moeten we nog aan de bak’, erkent Zwart. Om de naamsbekendheid in het zuiden van het land te verbeteren, zet de keten in op marketingcampagnes maar ook op klantentevredenheid. ‘Tevreden klanten bevelen ons aan bij anderen. We zien dat dat werkt’, aldus de topman. Die is dan ook erg opgezet met het feit dat de klantentevredenheidsscore het voorbije jaar steeg tot een nieuw record (een NPS of Net Promoter Score van 71, een stijging met vijf punten).

Hand op de knip

Ook de omzet op groepsniveau steeg vorig jaar tot een record, met 2,5 procent tot 2,41 miljard euro. Zwart geeft toe dat de marktomstandigheden moeilijk blijven, net als in 2022 toen consumenten door de hoge inflatie en energiecrisis de hand op de knip hielden. Maar operationeel was 2023 wel een beter jaar. Voor 2024 is de Coolblue-topman ‘gematigd positief’. Aparte resultaten voor België geeft de webwinkel niet vrij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content