‘Bedrijf achter ChatGPT wellicht al 90 miljard dollar waard’

Sam Altman, de CEO van OpenAI. © Getty Images

OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de pionier op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

Klinkt logisch

Volgens de krant krijgen werknemers van OpenAI nu mogelijk ook de kans om hun bestaande aandelen te verkopen, in plaats van dat het bedrijf nieuwe aandelen zou uitgeven om bijkomend kapitaal aan te trekken. Helemaal zeker is dat nog niet, want hoewel OpenAI is begonnen met het pitchen van investeerders, zouden de voorwaarden van de deal nog steeds kunnen veranderen.

ChatGPT gebruikt AI om logisch klinkende teksten te schrijven die nog moeilijk te onderscheiden zijn van werk van mensen. Microsoft investeerde al 13 miljard dollar in OpenAI, dat mede werd opgericht door de 38-jarige ondernemer Sam Altman. Het bedrijf ligt volgens eerdere berichten op koers om een jaaromzet van 1 miljard dollar te behalen.

Partner Content