Toegangsbeveiliger NineID haalt 1,1 miljoen euro extra kapitaal op

Founders Roy Jeunen en Frederik Keysers. © NineID
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het Gentse NineID, gespecialiseerd in access management, heeft zijn seedronde succesvol afgeklokt op 2,4 miljoen euro. Bij de lancering in 2022 waren er al investeringen ter waarde van 1,3 miljoen euro, en daar kwam deze week 1,1 miljoen euro extra kapitaal bij.

Het bijkomende kapitaal werd opgehaald bij hoofdinvesteerder Pitchdrive, Comate Ventures en enkele business angels (waaronder de founders van Showpad, Drupal en Silverfin). De Gentse start-up gaat het geld naar eigen zeggen gebruiken om de internationale groei en R&D te versnellen. Het nieuws volgt kort op de opening van een kantoor in New York.

Administratieve chaos

NineID, voorheen gekend als Nine Engineering, levert oplossingen die de toegangsbeveiliging en veiligheid op bedrijfssites verhogen. Het aanbod van de start-up omvat zowel een privacy-compliant SaaS-platform voor documentatie (dat gebruikersidentificatie, certificaten en trainingen centraliseert) als de benodigde hardware. Denk daarbij aan apparaten die nodig zijn voor toegangsbeheer op locatie, die werken met QR-codes, smartphone-scans of gezichtsherkenning.

Vandaag werken veel bedrijven nog met badges, een systeem dat al zo’n dertig jaar meegaat. ‘Maar die technologie is verouderd, niet privacy-compliant en biedt maar een beperkte beveiliging en veiligheid’, vinden founders Roy Jeunen en Frederik Keysers. ‘Bovendien vereisen niet-geautomatiseerde on-boardings en check-ins veel handwerk en zijn ze vaak niet gebruiksvriendelijk, wat leidt tot administratieve chaos.’

De afgelopen maanden stapten wereldwijd al tientallen bedrijfssites over naar NineID. Enkele voorbeelden zijn het World Forum Den Haag, waar de Oekraïense president Zelensky begin mei nog een toespraak gaf, en de sites van onderdelenspecialist TVH, voedingsmiddelenbedrijf Alpro en havengroep PSA.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content