Franse staat biedt 700 miljoen euro voor strategische activiteiten Atos

© Beeld gegenereerd met Adobe Firefly.

De Franse overheid biedt 700 miljoen euro om de activiteiten over te nemen van de noodlijdende IT-groep Atos, die beschouwd worden als strategisch en kritiek. Dat heeft het Franse bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat onder meer om supercomputers die Atos ontwikkelt en worden gebruikt voor nucleaire afschrikking. Het bod moet verhinderen dat de strategische activiteiten in buitenlandse handen komen.

Het Franse IT-concern zit in slechte financiële papieren en kijkt aan tegen een schuldenberg. In een poging om het bedrijf overeind te houden wordt het overgenomen door Onepoint, een belangrijke aandeelhouder. Atos krijgt vers geld en een schuldherschikking.

Olympische Spelen

Ondanks de financiële moeilijkheden blijft Atos, dat ook in België actief is, een belangrijke IT-speler in Frankrijk. Het bedrijf speelt bijvoorbeeld een grote rol tijdens de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs plaatsvinden. Maar het heeft heeft ook strategische contracten in portefeuille met defensie in Frankrijk en de nucleaire industrie.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content