‘Grote ontslagronde bij TikTok op komst’

© Getty Images

TikTok zou van plan zijn om deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt website The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er ‘aanzienlijke ontslagen’ zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

Het precieze aantal ontslagen is nog niet bekend. Volgens de ingewijden zal echter een groot percentage van de ongeveer duizend medewerkers van de wereldwijde operationele en marketingteams verdwijnen. TikTok zou voornemens zijn om het volledige team, dat de gebruikersondersteuning en communicatie verzorgt, op te heffen. De resterende werknemers zullen zich gaan bezighouden met werkzaamheden op het gebied van veiligheid, inhoud en marketing.

‘Ongrondwettelijk’

De ontslagen komen op een moment dat TikTok een onzekere toekomst tegemoet gaat in de Verenigde Staten. President Joe Biden heeft onlangs een wet ondertekend waarmee TikTok in de VS wordt verboden als de video-app niet binnen een jaar de banden met het Chinese moederbedrijf ByteDance verbreekt. TikTok en ByteDance hebben al een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. Zo proberen ze de in hun ogen ‘ongrondwettelijke’ wet tegen te houden waarmee ByteDance wordt gedwongen zijn Amerikaanse onderdelen te verkopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content