Linux Foundation Europe richt nieuwe adviesraad op

De pinguïn Tux, hier in knuffelvorm, is sinds jaar en dag de mascotte van de Linux-community. © Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

De Linux Foundation Europe heeft een nieuwe adviesraad opgericht. Die moet een belangrijke rol gaan spelen in het beheer van de community van de Foundation, die intussen zo’n honderd Europese organisaties telt.

De adviesraad bestaat uit vertegenwoordigers van twintig organisaties uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere regio’s. De leden van de raad vertegenwoordigen diverse organisaties, die een gedeelde visie hebben op opensource-samenwerking. Daarnaast is er een drietal observatoren benoemd dat opensourceprojecten binnen de adviesraad vertegenwoordigt.

‘Van cruciaal belang’

‘Open source is in deze tijd niet alleen cruciaal voor het succes van technologiebedrijven, maar ook voor de activiteiten van traditionele industrieën die een digitale transformatie ondergaan’, aldus Gabriele Columbro, general manager van de Linux Foundation Europe. Hij zei verder ‘verheugd’ te zijn dat de adviesraad zo’n ‘brede vertegenwoordiging omvat met mensen uit verschillende sectoren, bedrijven van alle groottes en uit meer dan tien Europese landen’.

In samenwerking met Dutch IT Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content