Na de soap: Sam Altman keert terug in bestuur van OpenAI

Sam Altman, CEO van OpenAI. © AFP via Getty Images

Topman Sam Altman neemt opnieuw plaats in het bestuur van OpenAI, het bedrijf dat kunstmatige intelligentie ontwikkelt en de maker is van chatbot ChatGPT. Enkele maanden geleden werd hij ontslagen, maar snel daarna weer in dienst genomen.

Volgens een onderzoek van een advocatenkantoor was het ontslag van Altman gebaseerd op een breuk in het vertrouwen tussen het oude bestuur en Altman en niet door zorgen over de veiligheid van het product, het tempo van de ontwikkeling ervan of de financiële middelen van OpenAI.

‘Te goede van de hele mensheid’

Nieuwkomers in het bestuur zijn voormalig hoofd van de Bill & Melinda Gates Foundation Sue Desmond-Hellman, voormalig Sony-directeur Nicole Seligman en Instacart-directeur Fidji Simo.

De ervaring van de nieuwe bestuursleden zal ervoor zorgen dat ‘we de missie van OpenAI blijven nastreven om kunstmatige intelligentie de hele mensheid ten goede te laten komen’, zei bestuursvoorzitter Bret Taylor. In november vorig jaar werd Altman uit het bestuur gezet, onder andere omdat het bedrijf het vertrouwen in hem als leider zou hebben verloren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content