Toch nog hoop voor Atos? Schuldeisers en banken willen Franse IT-reus redden

De schuldeisers en banken van Atos hebben een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende Franse IT-bedrijf te redden. Dat heeft Atos zondag zelf gecommuniceerd.

Atos, dat ook in België actief is, was ooit een van de belangrijkste technologiebedrijven van Frankrijk en Europa, maar het stapelde de schulden op en raakte in moeilijkheden. Sinds februari zit het bedrijf in een procedure van reorganisatie.

Exit Onepoint

De belangrijkste aandeelhouder, het Franse Onepoint, wilde aanvankelijk een reddingsboei gooien, maar haakte uiteindelijk toch af en liet weten uit het kapitaal te willen stappen.

Het akkoord van zondag met de banken en obligatiehouders houdt onder meer in dat er een kapitaalverhoging van 233 miljoen euro zal worden doorgevoerd en dat 2,9 miljard euro schuld in aandelen wordt omgezet. De banken en obligatiehouders zullen tot 99,9 procent van het kapitaal in handen krijgen.

Ondanks de financiële moeilijkheden blijft Atos een belangrijke IT-speler in Frankrijk. Het bedrijf speelt bijvoorbeeld een rol tijdens de Olympische Spelen, die binnenkort in Parijs plaatsvinden.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content