AXI Group neemt Limburgs IT-bedrijf Datalink over

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

IT-groep AXI, die zowel in België als Nederland actief is, neemt de Limburgse IT-speler Datalink over. Financiële details met betrekking tot de acquisitie werden niet meegedeeld.

Datalink, zestien jaar geleden opgericht in het Limburgse Diepenbeek, helpt kmo’s bij het versterken van hun ‘digitale materiteit’. Dat doet het bedrijf via IT-audits die gesubsidieerd kunnen worden via de kmo-portefeuille, IT-implementaties, softwareontwikkeling en services zoals clouddiensten en monitoring.

Verankering in Limburg

‘Voor onze verdere expansie besloten we ons te omringen met een nieuw managementteam, en dat vonden we bij AXI’, zegt mede-oprichter Danny Daniëls. AXI is een onafhankelijke ICT-partner in België en Nederland. De onderneming ontwikkelt en beheert softwareoplossingen voor retail, overheid, zorg, service en de industrie. AXI had al vestigingen in Willebroek, Gent, Boom, Wetteren, Tielt, Zaventem Erpe-Mere en – net over de grens – Breda. ‘Datalink vormt nu het startpunt van de verankering van AXI in Limburg’, klinkt het.

‘Doordat AXI kiest voor een lokale verankering kunnen we als IT-serviceprovider dicht bij onze klanten actief blijven, en toch expertise uitwisselen met de hele groep’, stelt Daniëls. ‘Processen zoals finance en HR worden binnenkort centraal geregeld, waardoor we ons optimaal kunnen focussen op onze kernactiviteiten.’

De mede-oprichter blijft actief binnen Datalink en gaat nauw samenwerken met Bart Verhelst, bestuurder van ITP Group, de kmo-tak binnen AXI Digital dat door de uitbreiding nu ongeveer 160 medewerkers telt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content