Belgische Signpost neemt Spaans Icono over

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Het Belgische IT-bedrijf doet daarmee een tweede Spaanse overname. Icono begeleidt scholen bij hun digitalisering.

ICT-bedrijf Signpost heeft in Spanje de overname van Icono afgerond. Het gaat om een tweede overname in het land. Eerder nam Signpost ook al Campus PDI over. Beide zitten in de sector van het onderwijs.

Signpost (via dochters Academic Hardware en Academic Software) levert hardware en software aan scholen en instellingen in het onderwijs, naast trainingsmateriaal en eventuele netwerktoepassingen. In ons land tekende het bedrijf vorig jaar bijvoorbeeld een deal om 440.000 laptops te leveren aan het Katholiek onderwijs.

Maar de groep is de voorbije jaren ook op overnamepad getrokken door Europa. In Spanje heeft het 45 medewerkers. Het nam daar eerder Campus PDI over, dat scholen en universiteiten van hard- en software bedient. Met Icono haalt het nu een consultant aan boord die zich specialiseert in het begeleiden van scholen in hun digitaal transformatieproces.

Signpost werkt ondertussen in twaalf landen en draait een omzet van zo’n 200 miljoen euro per jaar met een vierhonderdtal werknemers. ‘Onze groep streeft ernaar zich voortdurend te versterken in de diverse domeinen waarin we actief zijn, zowel organisch als via overnames. Het allerbelangrijkste is dat we educatieve klanten in Europa nóg beter kunnen voorzien in hun digitaliseringsnoden,’ zegt Arne Vandendriessche, CEO van Signpost, in een persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content