Docusign koopt contractbedrijf Lexion

© Getty Images
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Elektronische-handtekeningenfirma Docusign neemt Lexion over. De Amerikaanse start-up, die contractprocessen automatiseert, gaat voor zo’n 165 miljoen dollar over de toonbank.

Docusign is gespecialiseerd in het verwerken en beheren van elektronische handtekeningen, maar breidt de laatste tijd meer uit richting het beheer van contracten en andere documenten. Zo kondigde Docusign vorige maand een dienst aan voor die de verschilllende componenten van bedrijfsonderhandelingen overzichtelijke aan elkaar moet linken.

In die strategie past dus ook de aankoop van Lexion. De start-up gebruikt AI om contracten te analyseren. De dienst laat teams in legal, sales, IT, HR en financiële departementen van bedrijven toe om via een chatbot vragen te stellen over verschillende contracten en documenten.

Docusign betaalt nu 165 miljoen dollar voor Lexion, zo meldt het bedrijf. De overname komt op een moment dat Docusign zelf een verkoop aan private investeerders overweegt. De waarde van Docusign wordt op zo’n 12,5 miljard dollar geschat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content