IT-bedrijf Christiaens gaat na overname Esign verder als Dynamate

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De groep rond het West-Vlaamse IT-bedrijf Christiaens neemt Esign uit Gent over. Er komt meteen ook een rebranding aan naar één merk en dat wordt Dynamate.

De investeringsmaatschappij Sofindev stapte in juni 2020 in het kapitaal van de vennootschap Christiaens nv, op dat moment vooral een specialist in de bedrijfssoftware Dynamics 365 Business Central van Microsoft. Toen werd al geopperd dat ‘strategische partnerships’ een groeipiste waren. In december 2021 volgde effectief een eerste overname van Harmonize IT dat zich specifiek op de chemische sector richtte. Vorig jaar in september kwam ook IT-dienstenleverancier en sectorgenoot Denk IT in handen van de groep. En nu volgt met Esign dus een derde overname.

Het in 2002 opgerichte Esign positioneert vanuit Gent als een Shopify Plus partner en maakt vooral websites en online en mobiele applicaties en zet in op e-commerce platformen, online marktplaatsen, content management systemen en oplossingen rond digitale marketing. Net zoals bij Harmonize IT en Denk IT blijven de vennoten van Esign aan boord als aandeelhouder én als eindverantwoordelijke voor de dagelijkse operationele leiding van hun onderneming. Het dagelijkse management van Esign blijft dus verder lopen via CEO Anton Luyten, CTO Matthias Stevens en CMO Emma De Jager.

‘Naar 40 miljoen euro omzet’

De naam Esign gaat wel verdwijnen en vervangen worden door het overkoepelende merk Dynamate. De bedrijven binnen de groep gaan ook nauwer samenwerken. De Dynamate-groep, de groep boven Christiaens, Harmonize IT, Denk IT en Esign dus, verwacht dit jaar af te klokken op een omzet van 40 miljoen euro. ‘Dat houdt dan een verdrievoudiging in ten opzichte van 2019, het jaar voor de instap van Sofindev’, aldus Jan Camerlynck en Sven Vandewiele (Sofindev) in een persbericht.

De groep telt nu ruim 150 medewerkers en bedient naar eigen zeggen ‘meer dan 1000 klanten’, vanuit de vestigingen in Passendale (Christiaens), Gent (Harmonize IT), Roeselare (Denk IT) en Gent (Esign).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content