Nvidia neemt Israëlisch AI-bedrijf Deci over 

© Getty Images

Chipfabrikant Nvidia gaat Deci overnemen voor 300 miljoen dollar. Het Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (AI) is al de tweede overname in het land voor Nvidia.

De deal heeft een waarde van 300 miljoen dollar, wat aanzienlijk meer is dan de 200 miljoen dollar waardering van Deci bij de laatste financieringsronde in juli 2022. Deci’s technologie automatiseert het ontwerp van deep learning-modellen, wat leidt tot betere prestaties. Nvidia hoopt deze expertise te combineren met zijn eigen AI-kennis om krachtigere en efficiëntere AI-oplossingen te ontwikkelen zo meldt Ctech.

Voor Nvidia is het de tweede Israëlische overname deze week. Eerder legde het al 700 miljoen dollar op tafel voor Run:ai, een startup rond AI workload management.

De expertise van Nvidia op het gebied van AI zal worden aangevuld met Deci’s mogelijkheden op het gebied van NAS (Neural Architecture Search, niet te verwarren met het acroniem voor netwerkopslag), dat het ontwerp van deep learning-modellen automatiseert om de prestaties te verbeteren aldus Nvidia. Het technische team van Deci heeft kennis van NAS, fundamentele modellen, inferentie en het ontwikkelen van moeilijke algoritmes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content