Prodware zet Benelux-expansie verder met overname Protinus

© Protinus
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

De Franse groep Prodware, een facilitator van digitale transformatie, heeft het Nederlandse Protinus overgenomen. Daardoor versterkt het bedrijf zijn Europese marktpositie, met name in de Benelux, waar het zijn activiteiten eerder dit jaar al uitbreidde met de acquisitie van Westpole Benelux.

Protinus is een leverancier van IT-hardware, software en diensten voor de publieke sector in Nederland. Het bedrijf genereerde in boekjaar 2022 ruim 295 miljoen euro omzet. Protinus is met name gespecialiseerd in het bedienen van organisaties met meer dan vijfduizend werkplekken, waaronder centrale en lokale overheden, de gezondheidszorg en het onderwijs.

Prodware is een Franse groep met zo’n 1.400 medewerkers in veertien landen, waarvan ongeveer dertig personeelsleden actief zijn in de Belgische vestigingen in Kontich en Waterloo. Het bedrijf is gericht op digitale transformatiediensten, en dan met name op de implementatie van ERP- en CRM-oplossingen. 

‘Protinus is complementair voor de andere filialen in de Prodware Group’, stelt Alain Conrard, CEO van de groep. ‘Het bedrijf zal substantiële meerwaarde creëren voor alle belanghebbenden, en onze positie als sleutelspeler in digitale transformatie in Europa herbevestigen.’

Westpole

In maart nam Prodware nog Westpole over in de Belux, een leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie. Dat bedrijf bleef opereren als een aparte entiteit met kantoren in Vilvoorde, Mont-Saint-Guibert en Windhof (Luxemburg).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content