10,5 miljoen dollar voor medische tricorder van Walter De Brouwer

. © .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De naar de VS uitgeweken Aalstenaar Walter De Brouwer heeft 10,5 miljoen dollar opgehaald voor zijn toestelletjes die je smartphone omtoveren tot een huisdokter.

De naar de VS uitgeweken Aalstenaar Walter De Brouwer heeft 10,5 miljoen dollar opgehaald voor zijn toestelletjes die je smartphone omtoveren tot een huisdokter. Scanadu, het Amerikaanse bedrijfje van De Brouwer, haalde niet zo lang geleden al eens 1,6 miljoen dollar op via het crowdfunding-platform Indiegogo. Nu komt er via een nieuwe kapitaalronde dus nog eens 10,5 miljoen dollar (7,8 miljoen euro) bij, onder meer van Yahoo!-oprichter Jerry Yang, Zappos-ceo Tony Hsieh en durfkapitalist Relay Ventures.

De Brouwer wil met Scanadu 2 health-toestelletjes in de markt zetten: de Scout en de Flo. De ‘Scout’ is een kleine scanner (denk aan de tricorder uit Star Trek) die je tien seconden tegen je slaap moet houden om na te gaan of je temperatuur, je hartslag en je bloeddruk een normale waarde hebben. Het toestel wordt enorm gehypet in de VS.

De ‘Flo’ maakt van je smartphone een analyseapparaat voor urine, waarmee je kan nagaan of je zwanger bent en of je suikerwaarden in orde zijn. Alle gegevens worden naar een app op je smarphone gestuurd, waarna je meteen medisch advies krijgt.

De Scanadu Flo zou al in 2014 op de markt komen, op de Scout is het allicht nog wachten tot 2015. Dat laatste toestel zou van eigenaar wisselen voor 199 dollar (150 euro), maar moet eerst nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

De Brouwer, die in een vorig leven de Belgische internetprovider PING uit de grond stampte en de vacaturesite Jobscape oprichtte, kwam op het idee voor zijn slimme medische apparaatjes toen zijn zoon in 2005 maanden in het ziekenhuis moest doorbrengen en hij zich ‘machteloos’ voelde en ‘afhankelijk van dokters die hij nooit te zien kreeg’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content