11 miljoen euro voor Nederlandse start-up Bright Computing

© .

Venture capitalists pompen elf miljoen euro in de Nederlandse start-up Bright Computing. Dat bedrijf ontwikkelt software voor het beheer en de inrichting van grote serverparken (clusters).

Venture capitalists pompen elf miljoen euro in de Nederlandse start-up Bright Computing. Dat bedrijf ontwikkelt software voor het beheer en de inrichting van grote serverparken (clusters).

De investering wordt geleid door het Amerikaanse Draper Fisher Jurvetson (DFJ), dat eerder al geld stak in Tesla Motors, Twitter, Skype en Hotmail. Ook Prime Ventures en ING Corporate Investments nemen deel aan de kapitaalinjectie. De investeerders krijgen een zetel in de raad van bestuur van Bright Computing.

Met het geld wil de in 2009 opgerichte ontwikkelaar van beheersoftware voor grote serverparken zijn aanbod uitbreiden en de organisatie laten groeien naar zestig man. Van oorsprong richt Bright Computing zich voornamelijk op serverclusters die gebruikt worden voor high performance computing. Het bedrijf ontwikkelt nu ook software voor big data-projecten, Hadoop-clusters en open stack private clouds.

De investering wordt vooral gebruikt voor de doorontwikkeling van de technologie, en voor het uitbreiden van het partnernetwerk voor de ondersteuning van de nieuwe Hadoop- en open stack-klanten. De softwareleverancier voor serverclusters hoopt snel te groeien in die markten.

In 2010 nam ING Corporate Investments al een aandeel in het bedrijf. Dat geld werd vooral gebruikt om uit te breiden in de Verenigde Staten. Daar zijn Boeing, NASA, Stanford University, Intel en Roche opgetekend als klant.

ClusterVision

Bright Computing is een afsplitsing van ClusterVision, een Amsterdamse specialist in high performance computing, opslagsystemen en database-clusters. Bright Computing is gestart in Amsterdam en is inmiddels ook gevestigd in het Amerikaanse San José.

(i.s.m. Computable)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content