15 starters verdedigen Belgische driekleur op LeWeb

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Vijftien Belgische start-ups verdedigen de Belgische driekleur op LeWeb in Parijs. Het Agence Wallonne des Télécommunications (AWT) heeft iMinds en het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) kunnen overtuigen om samen een Belgische stand te verzorgen.

Vijftien Belgische start-ups verdedigen de Belgische driekleur op LeWeb in Parijs. Het Agence Wallonne des Télécommunications (AWT)heeft iMinds en het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO) kunnen overtuigen om samen een Belgische stand te verzorgen.

L’union fait la force, is het devies van de Belgen in Parijs, en het is zonder meer een goede zaak dat Vlaanderen, Brussel en Wallonië de handen in elkaar geslagen hebben voor een gezamenlijke stand op Europa’s grootste internetevent. Amerikaanse tech-ondernemers en durfkapitalisten kunnen zich al sneller iets voorstellen bij België dan bij Vlaanderen of bij Wallonië.

Op aansturen van het AWT en Startups.be, een overkoepelende ‘associatie-in-wording’ voor Belgische starters, werden 14 bedrijfjes aangezocht om mee te reizen. De start-ups werden gekozen op basis van specifieke criteria zoals het innovatieve gehalte van hun product, hun leeftijd en hun internationale potentieel. Ze kunnen zo onder meer profiteren van een voordelig tarief voor de beurs, coaching en bijhorende promotie.

Voor Vlaanderen tekenen Carambla, WeePee New Media Ventures, Small Town Heroes en Twipe Mobile present, vanuit Wallonië zijn Uniwan, MyMicroInvest, Freedelity, Tuzzit en EarlyTracks mee. 8thColor, CleverPhone, Mobilosoft, TagTagCity en 87seconds maken deel uit van de Brusselse selectie.

Argus Labs
Argus Labs, het bedrijfje achter de mobiele applicatie Jini, is dan weer de enige Belgische start-up die geselecteerd is als semi-finalist voor de startup competitie die georganiseerd wordt tijdens LeWeb. Jini pitchte gisteren voor de internationale jury, en maakte ondanks technische problemen een erg goede beurt.

Heel wat kenners en start-up spotters vinden dat Jini thuishoort in de top 3, maar het is nog wachten tot morgenmiddag voor dat de uitslag bekend gemaakt wordt. Fingers crossed!


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content