300.000 euro voor Brusselse start-up met beste innovatieplan

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Innoviris, het instituut ter bevordering van het wetenschappelijk onderzoek en innovatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maakt voor het tweede jaar op rij 300.000 vrij voor een jonge innovatieve onderneming uit de hoofdstad. Geïnteresseerden kunnen een kandidatuur indienen tot 14 september.

Innoviris, het instituut ter bevordering van het wetenschappelijk onderzoek en innovatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maakt voor het tweede jaar op rij 300.000 vrij voor een jonge innovatieve onderneming uit de hoofdstad. Geïnteresseerden kunnen een kandidatuur indienen tot 14 september. Om innovatie te stimuleren bij startende tech-bedrijven uit het Brusselse, werd in 2011 het initiatief ‘Jonge innovatieve ondernemingen‘ boven de doopvont gehouden, een soort wedstrijd waarbij kandidaten een strategisch innovatieplan voor drie jaar moeten uitwerken en indienen.

Een expertenjury bestaande uit wetenschappers en economen kiest de winnaar, die zijn personeels-, werkings-, investerings- en onderaannemerskosten voor een stuk gefinancierd weet, of althans toch tot het plafond van 300.000 euro bereikt is. De financiering (die loopt over drie jaar) moet de laureaat helpen om zijn bedrijfsvisie op het vlak van onderzoek en innovatie verder concreet te maken.

Vorig jaar werden er slechts drie kandidaturen ingediend, en kwam Collibra uit de bus als onderneming met het grootste innovatiepotentieel. “Dit jaar hopen we toch op meer kandidaten”, zegt wetenschappelijk adviseur Sebastian Serrano van Innoviris. “Zo strikt zijn de voorwaarden niet. Uiteindelijk vragen we een algemeen en globaal plan, met de kosten voor marketing, voor management, OOI….”.

Er is echter één ‘maar’. De uiteindelijke laureaat mag tijdens de jaren dat hij gefinancierd wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geen beroep meer doen op andere publieke middelen. “Enkel kapitaalinvesteringen en beurzen voor OOI-projecten (onderzoek, ontwikkeling en innovatie) zijn nog toegelaten tijdens de periode dat de start-up gefinancierd wordt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content