500.000 euro voor Argus Labs

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Argus Labs, het Antwerpse bedrijfje achter het mobiele platform Jini, heeft 500.000 euro opgehaald bij onder meer het hoofd strategie van Samsung Electronics.

Argus Labs, het bedrijfje achter het mobiele platform Jini, heeft 500.000 euro opgehaald bij enkele in het oog springende investeerders. Onder meer het hoofd strategie van Samsung Electronics, Young Sohn, wil dat de applicatie van de Antwerpenaars verder ontwikkeld wordt. Naast Sohn hebben onder meer Marco De Ruyter, de voormalige topman van Viacom in Europa, enkele Nederlandse investeerders en partner bij Hummingbird Ventures Frank Maene de portefeuille bovengehaald. Maene zetelt ook in de Raad van Bestuur van Argus Labs, en heeft het bedrijfje de voorbije maanden gecoacht en begeleid.

Jini wil een persoonlijke adviseur zijn van smartphonegebruikers. Het platform analyseert de data afkomstig van sensoren in smartphones om persoonlijk advies en feedback te geven. Zo zal de app laten weten dat het tijd is voor een tas koffie na een korte nacht, en dat er weinig verkeer is naar het werk.

“We bieden het platform via een open API aan aan ontwikkelaars en aan partners, die er zelf dingen rond kunnen bouwen”, legt Frank Maene uit. “In eerste instantie denken we aan mobiele reclame. Als je maar drie uur geslapen hebt, dan kan de app je bijvoorbeeld voorstellen om een Red Bull te drinken. Of om naar energieke muziek van een bepaalde artiest te luisteren in de wagen. Ook datingsites zouden Jini kunnen gebruiken om mensen te koppelen op basis van hun gedrag. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Filip Maertens, de bedenker van Jini en de zaakvoerder van Argus Labs, gaat zijn platform trouwens verder ontwikkelen vanuit Silicon Valley. Binnen enkele weken verkast hij voor langere tijd naar Californië, en gaat hij daar extra ontwikkelaars proberen aan te trekken die Jini verder mee moeten uitbouwen en klaarstomen voor integraties met andere online-platformen.

Deze zomer nog zou de app beschikbaar moeten zijn voor het grote publiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content