6 miljoen voor Right Brain Interface

© .
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Right Brain Interface, het nieuwe bedrijfje van Metris-oprichter Bart Van Coppenolle, haalt zes miljoen euro op bij een handvol Vlaamse investeerders.

Right Brain Interface, het nieuwe bedrijfje van Metris-oprichter Bart Van Coppenolle, haalt zes miljoen euro op bij een handvol Vlaamse investeerders. Het softwarebedrijf heeft met Bhaalu een ‘videorecorder’ op de markt gebracht waarmee kijkers het volledige tv-aanbod kunnen opnemen. Bhaalu-gebruikers kunnen dus in principe kijken naar wat ze willen, wanneer ze dat willen. Het product wordt trouwens bediend met een nieuw soort van interface, die intuïtiever zou zijn dan de gangbare alternatieven. Vorige maand werden de eerste testers en consumentenklanten verwelkomd, vandaag kan het bedrijfje een nieuwe kapitaalronde aankondigen.

Vijf investeerders uit het Vlaamse middenveld steken 6 miljoen euro in het mediabedrijfje van Van Coppenolle. Het gaat om de de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen, de Leuvense durfkapitaalverstrekker Capricorn Venture Partners, Diepensteyn (de holding van de familiale aandeelhouders van Palm Breweries) en Pamica (het investeringsvehikel van Clear2Pay ceo Michel Akkermans).

Daarnaast participeren ook medewerkers, vrienden en familie in deze kapitaalverhoging, waaronder Van Coppenolle zelf. “Na het mogen verwelkomen van onze eerste 500 private testers en consumentenklanten, ben ik heel blij met de brede steun die we mogen ontvangen van mede-ondernemers en het innovatie-minnende Vlaamse middenveld”, vertelt de ceo.

“Het innovatieve business model van Right Brain/bhaalu dat de consument centraal stelt maar ook mogelijkheden biedt aan de gevestigde spelers in het medialandschap gecombineerd met een solide IP-portefeuille zijn doorslaggevend voor deze investering”, vervolgt ict-partner bij Capricorn Katrin Geyskens.

“We appreciëren ook de gebruiksvriendelijke interface die de bhaalu-klant op een intuïtieve manier toegang geeft tot zijn grote hoeveelheid video data.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content