80 miljoen euro voor innovatieve apps van KMO’s

© Belga

KMO’s met een innovatief idee voor een internettoepassing maken kans op een serieuze financiële injectie van Europa.

De Europese Commissie maakt tachtig miljoen euro vrij voor kmo’s die met innovatieve projecten zitten. Het budget wordt verdeeld via lokale innovatiecentra, waaronder iMinds. Kandidaten mogen hun voorstel indienen, maar het is voor alle duidelijkheid niet voorbehouden voor IT-bedrijven of spelers die per definitie in een innovatieve sector zitten.

“Innovatie is een van de belangrijkste criteria die we bekijken, maar er zijn ook industrie-experten aanwezig die mee een oordeel vellen,” zegt Ingrid Willems, Entrepreneur in Residence bij iMinds. Het bedrag dat een winnende KMO krijgt moet ook niet worden terugbetaald. “Het is geen lening, het is echt geld van de Europese Commissie die het wil investeren in KMO’s om innovatie waar te maken.”

De investering past in het Fiware-programma (Future Internet) van de Europese Commissie. Wie zich kandidaat wil stellen kan dat op Creatif.eu De bedoeling is dat iMinds tegen december meer dan zestig voorstellen selecteert die tegen januari 2015 van start kunnen gaan. iMinds zelf zal daarbij technische ondersteuning, coaching en andere hulp bieden aan de KMO’s. Over heel Europa zullen zo’n 1.300 projecten geld ontvangen via het Fiware Accelleratieprogramma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content