850.000 euro voor talent management software van Intuo

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Gentse start-up Intuo haalt 850.000 euro op bij enkele business angels en bij PMV. Intuo heeft een platform ontwikkeld waarmee organisaties hun menselijk kapitaal kunnen managen.

Co-founder Tim Clauwaert van Intuo verwijst graag naar de Nike+ app om uit te leggen wat zijn bedrijfje juist doet. “Die app moet je zien als een digitale coach die de prestaties van joggers bijhoudt, en helpt ze te verbeteren door te motiveren en trainingsschema’s voor te stellen.”

Intuo maakt iets dergelijks mogelijk in een professionele omgeving. Met het centrale dashboard van de toepassing kunnen bedrijven de competenties van hun werknemers in kaart brengen én die competenties evalueren.

Nadien worden er bijscholingstrajecten voorgesteld om het talent van de werknemers beter tot zijn recht te doen komen. Zo creëer je een win/win situatie voor bedrijf én voor de werknemer, die kan doorgroeien en daardoor een happy camper blijft. Zeker voor millennials, die gemiddeld om de 2 jaar van job veranderen, is dat laatste erg belangrijk.

Het Gentse bedrijfje, dat het vorig jaar nog schopte tot de tweede ronde van het Antwerpse acceleratieprogramma Telenet Idealabs (en daarbij een financiële injectie van 25.000 euro en een converteerbare lening van 50.000 euro kreeg toegestopt), haalt nu 850.000 euro op bij de business angels Marc Boone, Alex Segers en Anthony Brenninkmeijer én bij de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV).

De kapitaalronde moet dienen om de saas-software verder te commercialiseren en om het platform verder uit te breiden tot een geïntegreerde suite voor talent management. De laatste versie van Intuo focust daarbij op drie dimensies, namelijk betrokkenheid, prestaties en bijleren.

“In plaats van te werken voor geld moeten werknemers kunnen groeien wanneer ze hun ding doen”, aldus Clauwaert. “Bedrijven die deze behoeftes kunnen koppelen aan hun zakelijke behoeftes, hebben sowieso een stapje voor.”

Intuo werd in 2013 opgericht door Tim Clauwaert, Gilles Mattelin en Philip De Smet. Aanvankelijk zou de start-up voor een online leerplatform gaan, maar al snel evolueerde de software naar een talent management suite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content