Acquia in 2015 naar de beurs

Dries Buytaert trekt vanaf volgend jaar met zijn bedrijf naar de beurs. De man achter Drupal ziet het als een logische volgende stap.

Dries Buytaert trekt vanaf volgend jaar met zijn bedrijf naar de beurs. De man achter Drupal ziet het als een logische volgende stap.

Acquia wil groeien en voor die groei is er uitbreiding en dus geld nodig. Begin deze maand zei Buytaert nog aan Betaboston dat hij zijn bedrijf IPO-ready wil zijn, om vervolgens te beslissen of ze het gingen doen. Vandaag lijkt die beslissing genomen. In een interview met De Tijd zegt hij dat die beursgang er in 2015 zal komen.

Zelf twijfelt Buytaert, die met zijn bedrijf in 2007 naar Boston trok, nog tussen de Nasdaq en de NYSE. Hoeveel geld hij wil ophalen staat evenmin vast, maar het opent wel nieuwe deuren. “Een beursgang verhoogt ook je credibiliteit. Geld vinden op zich is gemakkelijk,” aldus de 35-jarige bedenken van Drupal.

Aan lof of ambitie voor Buytaert of zijn bedrijf zal het alvast niet ontbreken. In 2013 haalde het bedrijf een omzet van tachtig miljoen dollar met 440 werknemers. Eind dit jaar moet dat op honderd miljoen dollar liggen met 120-130 mensen extra aan boord. Intussen werd het bedrijf in de Deloitte Technology Fast 500 bekroond als tweede snelstgroeiend technologiebedrijf in de VS, werd hij door het WEF aangeduid als Young Global Leader en zet De Tijd zet hem in de lijst van meest beloftevolle ondernemers onder de 40.

Bij Data News werd Buytaert vorig jaar en dit jaar genomineerd als een van de 25 ICT-personalities van het land. Op 8 mei weten we wie op de Data News Awards met die prijs gaat lopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content