Acquia snelst groeiende softwarebedrijf van VS

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Acquia, het in Drupal gespecialiseerde software- en it-dienstenbedrijf van de Belg Dries Buytaert, staat op plaats 8 in de lijst van de snelst groeiende, niet-beursgenoteerde bedrijven in de VS. In het softwaresegment is het zelfs de nummer 1. De lijst werd samengesteld door zakenblad Inc. In de Inc. 5000 zet het Amerikaanse magazine de snelst groeiende bedrijven van het land op een rijtje, op basis van procentuele omzetgroei in de voorbije 3 jaren. Voor Acquia is dat maar liefst 10.461 procent, goed voor plaats 1 in de softwaresector en plaats 8 over alle sectoren heen. Snelste groeier op de lijst is betalingsverwerker Unified Payments.

Acquia, het in Drupal gespecialiseerde software- en it-dienstenbedrijf van de Belg Dries Buytaert, staat op plaats 8 in de lijst van de snelst groeiende, niet-beursgenoteerde bedrijven in de VS. In het softwaresegment is het zelfs de nummer 1. De lijst werd samengesteld door zakenblad Inc.

In de Inc. 5000 zet het Amerikaanse magazine de snelst groeiende bedrijven van het land op een rijtje, op basis van procentuele omzetgroei in de voorbije 3 jaren. Voor Acquia is dat maar liefst 10.461 procent, goed voor plaats 1 in de softwaresector en plaats 8 over alle sectoren heen. Snelste groeier op de lijst is betalingsverwerker Unified Payments.

Acquia werd in 2007 opgericht door Dries Buytaert, die zelf ook het succesvolle open source cms Drupal bedacht, als dienstenleverancier voor Drupal-gebruikers. Het bedrijf haalde in 2008 205.950 dollar omzet. Vorig jaar was dat al 21,8 miljoen dollar. Er werken nu 166 mensen bij Acquia. De Drupal-specialist heeft grote klanten als Twitter, Al Jazeera en de Amerikaanse overheid. Die laatste heeft bijna al zijn websites op Drupal draaien.

Acquia werd eind vorig jaar door het zakenblad Forbes al bestempeld als één van de 100 ‘meest belovende’ bedrijven van Amerika. Onlangs nog nam Acquia het ook door Buytaert opgerichte antispambedrijf Mollom over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content